DENNIS

HOOFD BAKKERIJ

‘Het brood van oma smaakte mij altijd bijzonder goed’

Hoi, ik ben Dennis. Ik woon vlak bij Stadsbakkerij LEF, in Blauwdorp. Van origine ben ik loodgieter, maar helaas kan ik dit beroep niet meer uitvoeren. In 2016 ben ik begonnen als vrijwilliger bij de Stadsbakkerij LEF. Ik heb meegeholpen met de allereerste plannen en met de uitvoer daarvan. Toen de oprichters Kim en Robbert mij vroegen om desembrood te gaan bakken, hoefde ik geen seconde na te denken. Vroeger bakte mijn oma zelf brood in een oude hout gestookte Franse cuisinière. En die heerlijke smaak van authentiek en puur brood heb ik jarenlang niet meer geproefd. Tot nu toe, want ik bak het nu zelf. Hoe geweldig is dat! Ik volg masterclasses desembrood bakken bij meester(desem)bakker Tim van Dalen, bekend van het KRO-programma de Keuringsdienst van Waarde. Tim komt zo nu en dan richting Maastricht voor techniek cursussen, zodat we als bakkers op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van desembrood.