ROBBERT

OPRICHTER / BAKKER

‘Onze jongeren zijn trots op het brood dat uit de oven komt’

Hoi, ik ben Robbert, samen met mijn vrouw Kim, ben ik een van de oprichters van Stadsbakkerij LEF. In het dagelijkse leven ben ik algemene baas van een communicatiebureau gespecialiseerd in jongerencommunicatie. Sinds kort ben ik twee dagen in de week in de weer met de bakkerij. Dan help ik het hoofd bakkerij en de jongeren mee met de voorbereiding, het bakken en de distributie. Mijn overtuiging is dat jongeren die (even) in een moeilijkere situatie zitten, baat hebben bij een zintuigelijke bezigheid. Het bakken van brood is dat. Iedere keer weer merk ik dat jongeren echt trots zijn als het eindproduct, hun eigen gemaakt desembrood, uit de oven komt. Dat moment is iets magisch. Als kind ben ik opgegroeid met brood en banket. Mijn oom had een brood- en banketboetiek in Weert. En iedere zaterdagavond verraste hij mij met een zelfgemaakte gebakje. Mijn moeder heeft van hem de kunst van het vlaaibakken afgekeken. Haar specialiteit: kruimelvlaai met pudding én extra grote kruimels. Ikzelf heb me toegelegd op het bakken van desembrood. Een puur en eerlijk proces, waar vooral veel zorg, liefde en aandacht voor nodig is. Maar ook tijd, want desembrood wordt het lekkerst als het lekker langzaam tot stand is gekomen. Keep calm….